Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

HERPLAATSING

Bullmastiff Herplaatsing en Bullmastiff Vereniging Nederland werken samen bij het helpen met het bemiddelen van Bullmastiff’s, op zoek naar een andere plek en hebben als doel bij te dragen aan het hebben van een ‘gouden mandje’ voor alle Bullmastiff’s in Nederland en België.

 

Wij trachten enkel te bemiddelen en vangen dus geen honden op! Een her-te-plaatsen hond woont dus nog steeds bij de ‘oud’ eigenaar of in een door hen gevonden tijdelijke situatie, tot de hond geplaatst wordt. Beide partijen zullen dus zelf gelegenheid moeten nemen om een rustige kennismaking, mogelijk te maken.

 

Als u voor een Bullmastiff op zoek bent naar een nieuw thuis wordt er na ontvangst van een ingevuld aanmeldformulier voor herplaatsing, met foto’s en een vergoeding van € 50,- ten bate van de vereniging een oproep geplaatst. Voor Bullmastiff’s met stamboom worden deze oproepen gedeeld op de website van de rasvereniging Bullmastiff Vereniging Nederland en op de facebook pagina Bullmastiff Herplaatsing, een oproep voor Bullmastiff’s zonder stamboom wordt enkel geplaatst op de facebookpagina van de Bullmastiff Herplaatsing. Wij verzamelen de gegevens van eventuele geïnteresseerde en samen gaan we kijken naar de beste match.

 

Als u een Bullmastiff zoekt die u een thuis wilt bieden, kunt u bij serieuze interesse reageren op een hond. We houden geen wachtlijsten bij, aanmelden kan dus echt enkel gericht op een oproep van een hond, met het aanmeldformulier voor adoptanten. Na ontvangst van het formulier wordt u voorgesteld aan de ‘oud’ eigenaar van de betreffende hond. Pas als deze denkt dat u ook een goede match zou kunnen zijn, worden er na toestemming, gegevens uitgewisseld, zodat er contact gelegd kan worden.

 

Hopelijk kunnen we samen iedere Bullmastiff een goed en passend thuis geven, tenslotte verdienen deze onbaatzuchtige bullen allemaal deze kans!

 

Met vriendelijke groet,

Bullmastiff Vereniging Nederland en Bullmastiff Herplaatsing

HERPLAATSERS

MURPHY

is op zoek naar een nieuwe thuis.

Roepnaam: Murphy

Leeftijd: 3,5 jaar

Geslacht: reu

Stamboom: ja

 

Murphy is opgegroeid in een gezin. Ook is er een andere hond en katten met hem mee opgegroeid en dit gaat altijd gezellig.

Tijdens het wandelen is hij enthousiast en trekt daarom weleens aan de riem als hij andere honden ziet. Hij heeft puppycursus gevolgd maar loopt momenteel nooit los omdat hij wat traag kan reageren als je hem roept.

 

Murphy woont in huis en is gewend even apart te blijven als iedereen van huis is, dit laatste heeft geen specifieke reden. Wel wil hij nog wel eens proberen op de bank te gaan liggen en dit mag bij de huidige eigenaren niet. Deze jongeman is rustig in huis en vind alleen bij je zijn al erg prettig. In de tuin gaat hij wel in de waakstand en blaft als hij dan iets ziet.

Murphy heeft 1 x een reactie aan zijn poot gehad op iets in de tuin maar dit is toen met antibiotica opgelost.

 

De reden dat Murphy herplaatst wordt is omdat de eigenaren het vertrouwen in hem zijn verloren nadat hij heeft gehapt naar een speelmaatje van hun kind toen deze samen bij Murphy in de mand gingen liggen.

We denken dat Murphy met wat begeleiding een hele fijne hond kan zijn in een gezin zonder kleine kinderen. Hij is al snel tevreden met een aai over zijn bol en de gebruikelijke wandelingen. Denk je hem deze plek te kunnen geven meld je dan aan als adoptant.

 

SUE

is op zoek naar een nieuwe thuis.

Roepnaam: Sue

Leeftijd: 6,5 jaar

Geslacht: gesteriliseerde teef

Stamboom: ja

 

Deze dame is opgegroeid in een gezin met kinderen. Ook is ze gewend dat er in huis een kat woont waar ze prima mee samen leeft. Toen Sue jong was is er een cursus met haar gevolgd en ze luistert ontzettend goed. Ze vind het vooral erg fijn om bij te zijn en houd heel erg van knuffels.

 

Buiten reageert Sue in sommige gevallen op andere honden, met name teefjes of honden die zelf ook reageren moet ze echt niet en dit uit zich in uitvallen aan de riem. Dit is te corrigeren maar de huidige eigenaresse staat helaas niet sterk genoeg in de schoenen en krijgt zelf steeds meer spanning met uitlaten waardoor het reageren alleen maar erger wordt. Er wordt daarom gezocht naar een plek voor deze dame waar een nieuwe eigenaar zich niet van zijn of haar sokken laat trekken. Een plek waar er lekker met haar geknuffelt wordt en waar ze heerlijk binnen mee mag leven in een gezin. Sue wordt uiteraard niet met andere honden geplaatst maar een gezin met een poes in huis zou geen probleem moeten zijn.

 

Ben jij de persoon die aan de riem wat zekerheid en begeleiding kan geven maar thuis graag knuffelt met deze dame? Meld je dan aan als adoptant zodat we je kunnen voorstellen aan de eigenaresse.

 

DYCE

is op zoek naar een nieuwe thuis.

Roepnaam: Dyce

Leeftijd: 2 jaar

Geslacht: gecastreerde reu

Stamboom: ja

 

Dyce is een hond die op zoek is naar structuur en duidelijkheid. Doordat Dyce zelf wat onzeker is en zo ook reageert en de huidige eigenaresse niet genoeg zekerheid en duidelijkheid kan overbrengen, laat hij ongewenst gedrag zien. Ook speelt de gezondheid van de eigenaresse hierin een rol, waardoor ze hem niet de sterke en duidelijke sturing kan geven die deze heer nodig heeft.

Momenteel valt Dyce met wandelen uit naar allerlei andere bewegende zaken zoals fietsers, autos en wandelaars.

Ondanks dat hij als jonge hond heeft samengeleefd met een andere hond, is hij begonnen met actief reageren op andere honden na het overlijden van zijn maatje. De eigenaresse heeft hierop gereageerd door deze voorts zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Dit heeft ertoe geleid dat hij nu uitvalt als hij een andere hond ziet met uitlaten, hij blaft en trekt dan flink aan de riem. Zelfs heeft hij een enkele keer al gehapt naar de eigenaresse.

 

Thuis is Dyce een rustige hond die af en toe een knuffel komt halen en graag speelt met diverse speeltjes. Wel heeft hij moeite met het delen van eten en zal hem hierin rust geboden moeten worden.

 

Dyce heeft meerdere cursussen gevolgd en is dus wel bekend met diverse commando’s.

 

Wij vermoeden dat Dyce met een juiste begeleiding aan de riem, veel duidelijkheid en structuur, maar wel een eigenaar die zich niet van zijn sokken laat trekken, nog zeker een fijn leven kan krijgen. We zoeken daarom een nieuwe eigenaar die met hem wil werken aan het wandelen aan de riem, en het geduldig stellen van grenzen en regels. Een ervaren baas die voldoende tijd heeft hem weer hond te laten zijn in plaats van lijder en na het investeren van tijd in heropvoeding nog jaren lang van hem wil genieten. Denk jij deze eigenaar te zijn? Meld je dan hierboven aan als adoptant.

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

LID WORDEN

Bullmastiff  Vereniging  Nederland

 

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

Copyright © {date} Bullmastiff Vereniging Nederland

All rights reserved. - Privacy Policy

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland