Speurtocht 2024

Het 10-jarig jubileum van de vereniging zijn we op 4 februari begonnen met een speurtocht. Tijdens de bij Hondenschool Vught uitgezette wandelroutes kon men punten krijgen voor het beantwoorden van diverse quizvragen en het uitvoeren van verschillende foto-opdrachten. Veel enthousiaste mensen hebben vol overgave alle vragen beantwoord en opdrachten uitgevoerd. Bij terugkomst werden ze weer ontvangen op de hondenschool met een heerlijke warme beker soep en warme koffie, thee en chocolademelk. Daarna mocht winnaar Bully zijn beker voor 'Beste BVN Speurder 2024' in ontvangst nemen. Na nog wat gezellig samen zijn vertrokken alle deelnemers met hun tevreden bullmastiffs weer huiswaards. We willen iedereen bedanken voor hun inzet en deelname, waardoor deze dag absoluut als geslaagd kan worden beschouwd..

Familiedag 2023

Op zaterdag 9 september 2023 hebben we een dag vol gezelligheid, lachende gezichten en vrolijke bullmastiff beleefd tijdens onze familiedag 2023 editie. Dit jaar stond in het teken van actief zijn met je bullmastiff en iedereen kon meedoen aan allerlei activiteiten zoals balans, hondenmassage, hoopers, spelletjes met de hond, zelf een fleece speeltje maken, gedragsworkshop, snuffelbuffet en showtraining. Tussendoor is er heerlijk genoten van een lekkere barbecue. We willen alle deelnemers van deze editie bedanken voor hun enthousiasme en hopen tijdens onze volgende evenementen weer vele mensen te mogen verwelkomen.

Dierentuinwandeling

Zondag 25 juni 2023 was de door ons georganiseerde dierentuinwandeling in Dierenpark Amersfoort. Ondanks het warme weer was het een geslaagde, gezellige dag met bullmastiffs die hun ogen uitkeken.

Houd onze site en/of facebook pagina in de gaten voor meer evenementen en wandelingen.

Kampioenschapsclubmatch 2022

De kampioensclubmatch 2022 hebben we achter de rug. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde show met een hele mooie winnaar.

Het was een leuke dag met oude bekende, beginnend show talent maar bovenal enthousiaste mensen. Dit keer waren er exposanten uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en uiteraard Nederland. We konden ook weer rekenen op de nodige bezoekers, altijd leuk om mensen te zien, die de moeite nemen om langs te komen en op deze manier een positieve impuls geven aan de show en de vereniging.

De kwaliteit van de honden was hoog en onder het deskundige oog van Dhr. Jurgen Sauer met het team ringmedewerkers liepen de keuringen vlot en soepel. Dit leidde uiteindelijke tot een mooie winnaar : Pump Up The Jam De L’Arche Des Loupes Anges. Hieronder vind je de volledige uitslag en al enkele sfeerbeelden.

Wat niet iedereen wellicht weet is, dat er achter de schermen veel mensen bezig zijn met deze show. Allemaal hebben ze hun steentje bijgedragen wat uiteindelijk resulteerde in een show die stond als een huis!

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor de fantastische en gezellige dag.

Met vriendelijke groet,

Andy Makkink

Enquête Bullmastiff Vereniging Nederland 2021

In samenwerking met de Raad van Beheer heeft de Bullmastiff Vereniging Nederland begin 2021 een enquête opgesteld en gepubliceerd. Doelstelling van de enquête was om meer inzicht te krijgen in de gezondheid en het gedrag van de Bullmastiff in Nederland. Aan de enquête konden enkel Bullmastiffs meedoen die werden ingeschreven in het Nederlands Honden Stam Boek (NHSB). De enquête bestond uit een aantal gesloten vragen en een aantal vragen waar eigenaren een toelichting konden geven. Deze toelichting is door ons geïnterpreteerd en meegenomen in de uitslagen. Uiteraard heeft een enquête zijn beperkingen. Met name het interpreteren van gedrag is subjectief en sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het kennisniveau van de eigenaar. Maar liefst 271 keer is de moeite genomen om de enquête in te vullen. Wij zijn de respondenten dan ook heel erg dankbaar voor de tijd die zij genomen hebben! Ook de openheid bij het beantwoorden van de enquête wordt bijzonder gewaardeerd! Middels dit artikel willen we jullie van feedback voorzien over de bevindingen en de uitkomsten uit de enquête.

DEKBERICHTEN

Onderstaande dek- en nestmeldingen zijn conform de gezondheidsrichtlijnen van de Bullmastiff Vereniging Nederland.

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

LID WORDEN