Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

NIEUWS

Familiedag 2023

 

Op zaterdag 9 september 2023 hebben we een dag vol gezelligheid, lachende gezichten en vrolijke bullmastiff beleefd tijdens onze familiedag 2023 editie. Dit jaar stond in het teken van actief zijn met je bullmastiff en iedereen kon meedoen aan allerlei activiteiten zoals balans, hondenmassage, hoopers, spelletjes met de hond, zelf een fleece speeltje maken, gedragsworkshop, snuffelbuffet en showtraining. Tussendoor is er heerlijk genoten van een lekkere barbecue. We willen alle deelnemers van deze editie bedanken voor hun enthousiasme en hopen tijdens onze volgende evenementen weer vele mensen te mogen verwelkomen.

________________________________

Dierentuinwandeling

 

Zondag 25 juni 2023 was de door ons georganiseerde dierentuinwandeling in Dierenpark Amersfoort. Ondanks het warme weer was het een geslaagde, gezellige dag met bullmastiffs die hun ogen uitkeken.

Houd onze site en/of facebook pagina in de gaten voor meer evenementen en wandelingen.

________________________________

________________________________

Kampioenschapsclubmatch 2022

 

De kampioensclubmatch 2022 hebben we achter de rug. We kunnen weer terugkijken op een geslaagde show met een hele mooie winnaar.

 

Het was een leuke dag met oude bekende, beginnend show talent maar bovenal enthousiaste mensen. Dit keer waren er exposanten uit België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en uiteraard Nederland. We konden ook weer rekenen op de nodige bezoekers, altijd leuk om mensen te zien, die de moeite nemen om langs te komen en op deze manier een positieve impuls geven aan de show en de vereniging.

 

De kwaliteit van de honden was hoog en onder het deskundige oog van Dhr. Jurgen Sauer met het team ringmedewerkers liepen de keuringen vlot en soepel. Dit leidde uiteindelijke tot een mooie winnaar : Pump Up The Jam De L’Arche Des Loupes Anges. Hieronder vind je de volledige uitslag en al enkele sfeerbeelden.

 

Wat niet iedereen wellicht weet is, dat er achter de schermen veel mensen bezig zijn met deze show. Allemaal hebben ze hun steentje bijgedragen wat uiteindelijk resulteerde in een show die stond als een huis!

 

Voor nu wil ik iedereen bedanken voor de fantastische en gezellige dag.

 

Met vriendelijke groet,

Andy Makkink

Gratis hartonderzoek Bullmastiff Vereniging Nederland.

 

De Bullmastiff Vereniging Nederland (BVN) is, in samenwerking met Drs. Hanneke van Meeuwen werkzaam bij Anicura, aan het begin van het jaar begonnen met het inventariseren van eventuele hartproblemen binnen de Bullmastiff populatie. Hoewel uit de enquête niet veel hartproblemen aan het licht kwamen, vinden wij het belangrijk dit nader te onderzoeken.

De bedoeling is een steekproef te doen onder minimaal 100 Bullmastiff’s van 12maanden of ouder. Door middel van het luisteren naar het hart kan een gespecialiseerde dierenarts horen of er een probleem is. Uiteraard zal, als er een hoorbare afwijking is geconstateerd, verder onderzoek gedaan moeten worden. Een ruis(je) op het hart is voor de hond niet altijd direct ernstig, het is echter niet de bedoeling hiermee te fokken. Hierom is het luisteren en inventariseren van eventuele problemen belangrijker dan het

simpelweg verzamelen van gegevens van honden met hartafwijkingen. Dit zegt namelijk niets over het aantal gevallen binnen de populatie en dat willen we juist weten.

Een groot aantal eigenaren hebben zich al aangemeld, maar hoe meer mensen zich aanmelden hoe beter het is. Het onderzoek is overigens gratis.

U kunt rechtstreeks een afspraak maken met de praktijk Anicura.

Graag vermelden dat het om een afspraak auscultatie van ongeveer 10 minuten gaat bij Drs. Hanneke van Meeuwen.

 

Locatie Eersel: Dinsdag en vrijdag 0497-518000

Locatie Zwolle: Donderdag 038-3035333

Locatie Dordrecht: Woensdag 085-483100

Locatie Gemert: Vrijdag 049-2361402

 

Door deel te nemen helpt u niet alleen de vereniging maar ook de Bullmastiff in het algemeen. Uiteindelijke resultaten worden gebruikt om tot een gefundeerd en breed gedragen gezondheidsbeleid te komen.

 

Alvast bedankt namens het bestuur!

Enquête Bullmastiff Vereniging Nederland 2021

 

In samenwerking met de Raad van Beheer heeft de Bullmastiff Vereniging Nederland begin 2021 een enquête opgesteld en gepubliceerd. Doelstelling van de enquête was om meer inzicht te krijgen in de gezondheid en het gedrag van de Bullmastiff in Nederland. Aan de enquête konden enkel Bullmastiffs meedoen die werden ingeschreven in het Nederlands Honden Stam Boek (NHSB). De enquête bestond uit een aantal gesloten vragen en een aantal vragen waar eigenaren een toelichting konden geven. Deze toelichting is door ons geïnterpreteerd en meegenomen in de uitslagen. Uiteraard heeft een enquête zijn beperkingen. Met name het interpreteren van gedrag is subjectief en sterk afhankelijk van bijvoorbeeld het kennisniveau van de eigenaar. Maar liefst 271 keer is de moeite genomen om de enquête in te vullen. Wij zijn de respondenten dan ook heel erg dankbaar voor de tijd die zij genomen hebben! Ook de openheid bij het beantwoorden van de enquête wordt bijzonder gewaardeerd! Middels dit artikel willen we jullie van feedback voorzien over de bevindingen en de uitkomsten uit de enquête.

DEKBERICHTEN

Onderstaande dek- en nestmeldingen zijn conform de gezondheidsrichtlijnen van de Bullmastiff Vereniging Nederland.

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland

LID WORDEN

Bullmastiff  Vereniging  Nederland

 

SITEBEHEER & ONTWERP door HMwebdesign

Copyright © {date} Bullmastiff Vereniging Nederland

All rights reserved. - Privacy Policy

Uw rasvereniging voor de bullmastiff in Nederland